Mazda MX-5 Miata banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2,734 Posts
I have just finished putting together a harness for my emanage blue. When I fit the harness the car will crank over but it just wont start. I have checked the wiring and it all seems correct, but can somebody confirm that the injectors are supposed to be connected individualy or do you splice the 1 & 3 and 2 & 4 injector wires together? I have read the idiots guide to set up a the emanage on a 1.6 and injectors were wired in pairs?

Here is how I have the emanage connected to the ECU.



The rotarty switches have been set as 3 A 3.
 

·
Registered
Joined
·
2,734 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Can anyone confirm that I have the correct connections?
 

·
Registered
Joined
·
2,734 Posts
Discussion Starter · #3 ·
After searching a lot forums, it would appear that a number of people have had problems with the MAF wiring. Would it be safe to remove the wire from the emanage, to rule out that being an issue? If it helps identify my problem here is a copy of the pinout used for the MSQ.

 

·
Randomer
Joined
·
8,007 Posts
have you checked to see if you're getting spark? and checked to see if you are getting/can smell fuel? that would help narrow things down ie if you're getting spark then look at the inector wiring, or CAS wire.

you said you had uprated injectors? are they high impedance (like the 320cc Supra green tops) or low impedance (like the yellow tops)? if they're low impedance you'll need resistors to get them to work with the emanage blue.

afaik the inectors are wired in pairs at the ecu on my 1.6, but I'm miles away from the car and all my info so can't confirm that for you.
 

·
Registered
Joined
·
2,734 Posts
Discussion Starter · #5 ·
have you checked to see if you're getting spark? and checked to see if you are getting/can smell fuel? that would help narrow things down ie if you're getting spark then look at the inector wiring, or CAS wire.

you said you had uprated injectors? are they high impedance (like the 320cc Supra green tops) or low impedance (like the yellow tops)? if they're low impedance you'll need resistors to get them to work with the emanage blue.

afaik the inectors are wired in pairs at the ecu on my 1.6, but I'm miles away from the car and all my info so can't confirm that for you.
I havent fitted the supra injectors yet, but will check for a spark.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top